Etsy, İş Gücünü Yüzde 11 Azaltma Kararı Aldı
top of page

Etsy, İş Gücünü Yüzde 11 Azaltma Kararı Aldı


Dünyanın en büyük el yapımı ürünler online pazaryeri Etsy, maliyetlerini düşürme planları kapsamında iş gücünü yüzde 11 azaltma kararı aldı. ABD merkezli platform, bağımsız satıcılarına kendi mağazalarını kurma imkanı sunarken, CEO Josh Silverman'ın konuyla ilgili çalışanlara gönderdiği e-posta şirketin web sitesinde paylaşıldı.


Etsy'nin maliyetleri düşürme stratejisi çerçevesinde, 2024 yılının ilk üç ayında tamamlanması planlanan işten çıkarma operasyonu sonrasında Etsy'nin çekirdek çalışanları yaklaşık bin 770 kişiyle sınırlı kalacak. Şirketin pazarlama şefi de dahil olmak üzere birçok yönetici ile birlikte toplamda 225 kişi işten çıkarılacak.


Silverman, satışların iki yıldır "sabit" kalmasının, personel kesintilerini zorunlu kıldığını vurgulayarak, işten çıkarmaların Etsy'yi "daha odaklanmış ve çevik bir şirket" haline getirme stratejisinin bir parçası olduğunu belirtti. CEO, işten çıkarılan personele en az 2 Ocak'a kadar ödeme yapılacağını açıkladı.


Ancak, işten çıkarmaların zamanlamasının tatil sezonunda "talihsiz" olduğunu kabul eden Silverman, zorlu makroekonomik ve rekabetçi bir ortamda faaliyet gösterdiklerini ve maliyetleri düşürmek için önemli tedbirler aldıklarını, ancak çalışan giderlerinin arttığını ifade etti.


Etsy tarafından yapılan açıklamada, işten çıkarmaların şirkete 30 milyon dolara mal olabileceği belirtilirken, şirketin hisseleri, brüt ürün satışlarının bu çeyrekte yüzde 2'ye kadar düşeceği öngörüsünün ardından yüzde 7 düştü.


Ağustos ayında satıcıların paralarının ödenmediği iddiaları üzerine politikalarını değiştiren Etsy, askıya alınan para miktarının azaldığını, ancak yeni oran veya zaman dilimi hakkında bilgi vermedi.

26 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page