Bir E-ticaret Sitesinde Olması Gereken 10 Özellik
top of page

Bir E-ticaret Sitesinde Olması Gereken 10 Özellik


Her e-ticaret sitesinin satış yapabilmesi ve rekabetçi kalması için sahip olması gereken belirli unsurlar vardır. İşte çevrimiçi alışveriş yapanları çekmek için sahip olunması gereken 10 özellik.

  1. Kullanıcı dostu bir web site

İyi tasarımda sadelik bir hedef olmalıdır ve bunu başarmak için zarafetten ödün vermenize gerek yoktur. Nitekim araştırmalar gösteriyor ki tüketicilerin %76’sı bir web sitesinin en önemli özelliğinin kullanım kolaylığı olduğunu söylüyor. Amaç, alışveriş yapanların istedikleri şeye daha hızlı ve satın alma yolunu tıkayabilecek gereksiz karmaşıklıklarla karşılaşmadan ulaşmalarına yardımcı olmaktır.

  • Mobil uyumluluk

Mobil alışveriş , çevrimiçi işlemlerin %60’ını oluşturuyor .Duyarlı bir web sitesi ile içerik, en kullanıcı dostu deneyimi sağlamak için hangi cihaza erişiyorsa ona göre sezgisel olarak uyarlanır. Ünlü Amerikan marketler zinciri olan Walmart , mobil sitesini optimize ettikten sonra mobil satışlarını %98 oranında artırdı.

Bir E-ticaret Sitesinde Olması Gereken 10 Özellik 6

  • Yüksek çözünürlüklü fotoğraflar ve videolar

Birkaç madde işareti ve bir fiyat etiketi ile bir fotoğraf yayınlama günleri geride kaldı. Alışveriş yapanlar, ürünü farklı ortamlarda kullanan kişileri ve birden fazla açıyı görmek ister. Yakınlaştırabilmek ve ürün hakkında fikir sahibi olmak istiyorlar.Görüntüler için teknik hususlar çok önemlidir. Adobe’ye göre, yüklenmeyen veya yüklenmesi çok uzun süren görüntülerde %39’luk bir tüketicinin alışverişten vazgeçme oranı mevcut.

  • Kullanıcı/müşteri yorumları ve deneyimleri

Alışveriş yapanlar yorumları okur. Aslında, yaklaşık% 95’i okur diyelim. Sadece olumlu yorumlar olmalı, olumsuz eleştirilere sahip yorumlar satışları düşürür diye düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Olumsuz eleştirilere sahip olmak genellikle olumlu olabilir. Olumsuz yorum içermeyen ürünlerin sansürlenmiş olarak görüldüğü ve bunun sonucunda alışveriş yapanların olumlu yorumların sahte olduğunu varsaydığı gösterilmiştir. Web sitesi işlevselliğine bağlı olarak, e-ticaret siteleri Yelp, Foursquare ve Facebook dahil olmak üzere en popüler inceleme platformlarının eklentilerini kullanabilir.

Bir E-ticaret Sitesinde Olması Gereken 10 Özellik 7

  • Mağazada bul özelliği

Eğer e-ticaret sitenizin yanında, fiziksel mağazanız/mağazalarınız da bulunuyorsa, mutlaka kullanmanız gereken bir özelliktir. Alışveriş yapanlar yalnızca araştırma yapmak ve ardından satın alma işlemini şahsen tamamlamak için çevrimiçi oluyor. Sonrasında da, aradığını ürünü yerel bir mağaza stoklarınızda bularak, o mağazadan ürünü satın alıyor. Ki bunu ülkemizde, büyük mağazalardan bile hala kullanmayanlar var.

  • İlgili öğeler özelliği

Basitçe “bunu beğenebilirsin” ifadesini görmek, müşterileri daha fazla alışveriş yapmaya teşvik eder. Örnek olarak; bir kahve makinasını sepetinize eklediniz, müşteri sepete gittiği zaman, “bunları da beğenebilirsin” diye bir bölüm çıkıyor ve “Taze kavrulmuş, bütün kahve çekirdekleri ister misiniz?” gibi müşteriye “beni anladılar” sinyali verilmiş olur. İlgili öğeler, karşılaştırma mağazasına benzer ürün kategorileri, “bu öğeyi satın alan kişiler de aradı” vb. içerebilir.

Bir E-ticaret Sitesinde Olması Gereken 10 Özellik 8

  • Sıkça Sorulan Sorular (SSS)

Karmaşık satın alma işlemleri, bir satıcıya güvenmeyi ve yüz yüze ürün satın alırken çevrimiçi ürün satın alırken ayrıntılı bilgi gerektirir. SSS bölümleri ayrıca yaygın müşteri sorunlarına yönelik bir kendi kendine yardım alanı sağlar. Alıcılar genellikle ürün desteği, iadeler, kayıp hesap şifreleri vb. hakkında sorular sorar.

  • Gelişmiş Ödeme Seçenekleri

Birçok popüler çevrimiçi ödeme seçeneği vardır . Anahtar, alıcının kim olduğunu anlamak ve en etkili çözümleri uygulamaktır. Sadece, eft/havale ile ödeme almaya kalkmayın ya da sadece kapıda ödeme ile ödeme almayın. Bütün ödeme seçenekleri sitenizde mevcut olsun. Örneğin, günümüzde hala kredi kartı kullanmayan ve nakit para ile alışveriş yapan insanlar var, ya da yanında hiç para taşımayan ve sadece kart ile alışveriş yapanlar da var. Eğer belli sebeplerden dolayı, Web siteniz ödeme seçeneklerini kısıtlıyorsa, nedenini açıkladığınızdan emin olun.

Bir E-ticaret Sitesinde Olması Gereken 10 Özellik 9

  • Ayrıntılı kargo bilgileri

Endişe verici bir şekilde, beklenmedik kargo maliyetleri, alışveriş sepetinin terk edilmesinin bir numaralı nedenidir. E-ticaret sitelerinde kargo bilgilerini ve ne kadarlık alışverişte ücretsiz kargo olacağını bildiren bilgilerin olması çok önemlidir. Ayrıca, ilginç bir şekilde, alışveriş yapanlar ücretsiz kargo dahil olduğunda sipariş başına %30 daha fazla harcıyor.

İade politikası

İade politikaları, herhangi bir e-ticaret web sitesinin önemli bir özelliğidir. İade politikanız açıkça görülebilir ve iyi yazılmış veya resimli olmalıdır. Bu, çevrimiçi satışın bir başka güven artırıcı özelliğidir. Alıcılara, mutsuzlarsa veya farklı bir boyuta ihtiyaçları varsa, markanın onlar için orada olduğuna dair güvence verir.

8 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page