Etsy'de Nasıl Star Seller Olabiliriz?
top of page

Etsy'de Nasıl Star Seller Olabiliriz?


Star Seller (Yıldızlı Satıcı) rozeti, müşteri deneyiminde başarılı bir sicile sahip satıcıları ödüllendirmek için kullandığımız bir yöntemdir. Yıldızlı Satıcı olabilmek için mağazanızın belirli kriterlere uygun olması gerekmektedir; bu kriterler arasında mesajlar, kargo, puanlar, siparişler ve satışlar bulunmaktadır.


Bu temel müşteri hizmeti unsurlarını üç aylık bir süre zarfında başarıyla gerçekleştirirseniz, mağazanız sürekli mükemmel bir müşteri deneyimi sağladığınızı gösteren bir rozet alabilir. Bir ay için Star Seller Rozeti'ne hak kazanamıyorsanız bile, yine de inceleme dönemi boyunca başarıyla gerçekleştirdiğiniz metrikler için bireysel müşteri hizmeti rozetleri alacaksınız.


Eğer Yıldızlı Satıcı hakkında geri bildiriminiz varsa, lütfen anketimizi doldurarak bize bildirin.


Yıldızlı Satıcı rozeti için mağazanızın nasıl değerlendirildiği Mesajlar, kargo, puanlar, siparişler ve satışlar, Yıldızlı Satıcı rozeti için belirleyici faktörlerdir. Değerlendirilmek için ilk satışınızdan bu yana Etsy platformunda 90 gün geçmiş olmalı ve Satıcı Politikamız ile Kullanım Koşullarımız da dahil olmak üzere ilgili politikalara uymalısınız.

Mağazam ne sıklıkta değerlendirilecek? Yıldızlı Satıcı uygunluğu her ayın 1'inde hesaplanacaktır. Rozetinizin mağazanızda ve Yıldızlı Satıcı panelinizde görünmesi için en fazla 24 saat sürebilir.

Mağazam hangi zaman dilimi için değerlendiriliyor? Star Seller rozeti için mağazaları değerlendirirken, göz önüne alınan veriler inceleme tarihinden önceki son 3 aylıktır. Yıldızlı Satıcı rozeti arama sıralamama etki eder mi? Star Seller rozeti Etsy'deki arama sıralamanızı doğrudan etkilemez.


Star Seller Olmak İçin Gerekli Kriterler Nelerdir?

• İlk olarak mağazanızın ilk satışın üzerinden geçen ilk 90 gün baz alınır. Yani Star Seller olmak için ilk siparişten sonra 90 gün geçmesi gerekmektedir. Bu 90 gün içerisinde en az 300 $'lık ve minimum 5 adet sipariş olması gerekmektedir. Daha sonra ise aşağıda kriterleri karşılamanız gerekir:


1. Mesajlara Hızlı Yanıt Oranı

Potansiyel müşterileriniz tarafından size/mağazanıza gönderilen mesajlara 24 saat içerisinde hızlıca cevap vermeniz gerekmektedir. ama bu bir mesaja cevap vermeniz için 24 saatiniz var demek değildir! Olabildiğince mesajlara hızlı cevap vermeniz ve hızlı cevap oranınızın %95 oranında olması gerekir.


2. Zamanında Kargolama

Etsy mağazanızda kargolama gününü siz belirleyebilirsiniz. Diyelim ki bir sipariş geldi, bunu kaç günde kargoya teslim edebilirsiniz, bu süre tamamen sizin belirlediğiniz süre olabilir. Örnek olarak bu süreyi "1-3 iş günü içerisinde kargoda" olarak belirlediyseniz, kargolamayı en geç 3.günde yapmanız gerekmektedir. Burada da yakalamanız gereken oran en az %95 olmalıdır.


3. Mağaza Puanı

Müşterileriniz sizden alışveriş yaptıkça, alışverişlerini derecelendireceklerdir. Bu durumda da mağazanıza yıldızlı puanlar vererek olumlu veya olumsuz yorum yapacaklardır. Star Seller olmak için ise ortalama mağaza puanınızın en az 4.8 puanda olması gerekmektedir.




30 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page